Spomin na padle borce vojne za samostojno Slovenijo
V POČASTITEV SPOMINA NA PADLE BORCE VOJNE ZA SAMOSTOJNO SLOVENIJO SMO ČLANI DRUŠTVA POLOŽILI VENCE V PETEK, 30. OKTOBRA 2020: OB 09.30. URI PRI SPOMINSKEM OBELEŽJU » HOLMEC- 91 » (na PM Holmec ) OB 10. 35 URI V PARKU HEROJEV V SLOVENJ GRADCU ( pri bolnišnici ) S položitvijo vencev in prižigom sveč smo […]

V POČASTITEV SPOMINA NA PADLE BORCE VOJNE ZA SAMOSTOJNO SLOVENIJO SMO ČLANI DRUŠTVA POLOŽILI VENCE V PETEK, 30. OKTOBRA 2020:

  • OB 09.30. URI PRI SPOMINSKEM OBELEŽJU » HOLMEC- 91 » (na PM Holmec )
  • OB 10. 35 URI V PARKU HEROJEV V SLOVENJ GRADCU ( pri bolnišnici )

S položitvijo vencev in prižigom sveč smo poklonili spomin na umrla rezervna policista Policijske postaje Slovenj Gradec (PM), Bojanu ŠTUMBERGERJU in Željku ERNOIČU, ki sta 28. junija 1991 pri obrambi Mejnega prehoda Holmec in simbola slovenske državnosti- zastave, na pragu nove države Republike Slovenije, padla pod sovražnimi streli jugoslovanske armade.

Sočasno pa tudi padlemu pripadniku TO Vincencu REPNIKU, ki je življenje daroval za domovino na barikadi v Dravogradu ter Marijanu DOBLŠKU, inšpektorju policije UNZ Slovenj Gradec.

Počastitev smo obiskali tudi njihove grobove (Barbara – Prevalje, v Starem trgu in Šmartnem) v skladu z epidemiološkimi navodili.

Delegacijo so sestavljali:

  • Na Holmcu in Barbari – PP Ravne, PU in Odbor Sever- Ravne,
  • Park Herojev v Slov. Gradcu- PP, PU in Odbor Sever Sl. Gradec ter OZ ZVVS Mislinjske doline.

Vinko Mlinšek, predsednik
Policijskega veteranskega društva Sever za Koroško