Položitev vencev, cvetja in prižig sveče ob dnevu spomina na mrtve
OB DNEVU SPOMINA NA MRTVE SO DELEGACIJE POLOŽILE VENCE, CVETJE IN PRIŽIGALI SVEČE V SPOMINSKEM PARKU NA MEJNEM PREHODU HOLMEC

Danes 29.10.2021 ob 10.00 uri je delegacija PVD Sever za Koroško, ki jo je vodil predsednik Vinko Mlinšek, skupaj s predstavniki PU Celje, ki jih je vodil dir. PU Celje g. Niko Kolar in predstavniki lokalne skupnosti, ki jih je vodil dr. Matic Tasič župan Občine Prevalje ter predstavniki ZVVS, v Spominskem parku na mejnem prehodu Holmec položila vence in cvetje ter prižgala sveče.

S položitvijo vencev in prižigom sveč smo se poklonili spominu na umrla rezervna policista Policijske postaje Slovenj Gradec (PM), Bojana ŠTUMBERGERJA in Željka ERNOIČA, ki sta 28. junija 1991 pri obrambi Mejnega prehoda Holmec in simbola slovenske državnosti – zastave, na pragu nove države Republike Slovenije, padla pod sovražnimi streli jugoslovanske armade.

V počastitev spomina na umrlega policista (inšpektorja milice) Marijana Doblška, je danes delegacija PVD Sever za Koroško, Odbora Ravne in PP Ravne na Koroškem obiskala tudi njegov grob na Barbari na Prevaljah.